Prajitura cu ciocolata- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu ciocolata este o ciocolata aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara atat pentru mesele alaturi de cei dragi, cat si ca desert.

Ingrediente

    • 100 gr zahar
    • sare
    • 150 gr faina
    • 4 linguri rom
    • 6 ciocolate mici cu rom
    • 80 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat
    • 4 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingura cacao

    PENTRU GLAZURA SI DECOR:

    • 8 batoane de ciocolata cu rom
    • 200 gr ciocolata pentru glazura
    • 50 gr fulgi de migdale, de cocos sau alune macinate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 24 de portii
Timp de preparare 2 ore si 20 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Pentru blat se amesteca untul moale cu zaharul siaromele. Se adauga treptat ouale, putina sare, faina, cacaua si praful de copt, iar separat se taie ciocolatelele in jumatati.
  2. Intr-o tava dreptunghiulata tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia, asezand deasupra bucatelele de ciocolata. Se coace prajitura 40 de minute, in cuptorul incins, la foc moderat.
  3. Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Se topeste la bain-marie ciocolata, amestecand continuu, iar cand aceasta s-a topit se intinde uniform pe prajitura, acoperind si marginile. Se presara fulgii de migdale sau de cocos.
  4. Se taie batoanele de ciocolata inbucati mai mici si se decoreaza prajitura cu ele, apasand usor in crema, apoi se baga prajitura la frigider pentru o ora.

Recomandari

Prajituri