Prajitura cu ciocolata si zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura este un desert perfect pentru orice ocazie si in orice imprejurare.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 9 oua
    • 7 linguri faina
    • esenta de rom
    • 9 linguri zahar
    • 2 linguri cacao

    PENTRU CREMA 1:

    • 200 gr ciocolata cu lapte
    • 200 ml frisca lichida

    PENTRU CREMA 2:

    • 170 ml frisca lichida
    • 200 gr ciocolata alba
    • 1 lingurita esenta de vanilie

    PENTRU SIROP:

    • 3-4 linguri Amaretto sau esenta de rom
    • 150 gr zahar
    • 250 ml apa

    PENTRU GLAZURA:

    • 150 gr ciocolata

    PENTRU ORNAT:

    • 350 gr zmeura

Instructiuni de preparare

  1. Prima data pregatim cremele fiindca trebuie sa stea la rece cam 3-4 ore sau peste noapte.
    Punem ciocolata si frisca intr-un vas si tinem pe foc mic pana ce ciocolata incepe sa se topeasca amestecand continuu. Atentie amestecul nu trebuie sa dea in fiert.
    Asa procedam pentru ambele creme .
    Dupa ce s-a racit le punem in vase individuale si le introducem la frigider . Dupa ce au stat la frigider 3-4 ore sau peste noapte le scoatem si le spumam cu ajutorul mixerului.
    Tot acum le putem aromatiza cu ce dorim de preferat esenta sa fie cat mai concentrata ca sa nu punem mult si sa nu riscam sa taiem cremele.
  2. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul iar cand s-a racorit aromatizam cu amaretto sau esenta de rom.
  3. Pentru prepararea foilor se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de rom. Se amesteca lejer cele doua compozitii peste care cernem faina amestecata cu cacao. Incorporam bine cu miscari usoare fara ca albusul sa se lase.
  4. Impartim compozitia in trei si o intindem pe hartie de copt sub foarma de foi cu dimensiunile de 25/35 cm. Se coc timp de 15-20 min la foc potrivit .Se lasa sa se raceasca  dupa care se indeparteaza hartia de copt.
  5. Insiropam usor prima foaie dupa care intindem crema de ciocolata alba, Asezam deasupra un strat generos de zmeura dupa care punem si a doua foaie pe care o insiropam la fel ca si pe prima. Intindem si stratul al doilea de crema peste care asezam zmeura si ultima foaie .
    Insiropam usor si dam la rece prajitura pentru 2 ore.
  6. Dupa ce s-a racit bine o portionam dupa preferinte glasam in ciocolata si decoram cu avelina din crema si zmeura.

Recomandari

Prajituri