Prajitura cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu branza etse o prajitura veche, care ne aduce aminte de vremea copilariei, dar care, in acelasi timp ne face o deosebita placere sa o savuram.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 10 linguri ulei
    • 10 linguri zahar
    • 400 gr faina
    • 10 linguri lapte
    • 4 oua
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 1 ou
    • stafide
    • 1 lingura smantana
    • 700 gr branza dulce
    • 8 linguri zahar
    • zahar vanilat
    • coaja rasa de lamaie


Instructiuni de preparare

  1. Pentru foi, se amesteca mai intai ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
  2. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se coace in cuptorul incins 10 minute.
  3. Intre timp se amesteca branza cu oul, zaharul tos i cel vanilat, coaja rasa de lamaie si smantana, si se omogenizeaza bine compozitia.
  4. Se scoate foaia din cuptor dupa 10 minute, se pune crema de branza, se intinde restul de aluat, se niveleaza cu o spatula, apoi se coace la cuptor pentru 40 de minute.
  5. Cand prajitura este gata , se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se presara cu zahar pudra si se poate felia si servi.

Recomandari

Prajituri