Paleuri cu nuca de cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Paleurile cu nuca de cocos sunt aromate, delicioase, si foarte usor de preparat, fiind in acelasi timp un desert delicios.

Ingrediente

    PENTRU ALUATUL DE PALEURI:

    • 250 gr margarina
    • 4 linguri lapte
    • 1 lingurita sare
    • 400 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura otet de mere
    • coaja rasa de la o lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 175 gr margarina
    • 250 ml lapte
    • 2 linguri faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 200 rg ciocolata amaruie
    • 200 rg zahar pudra
    • 1 lingura cafea instant
    • 1 lingura rom natural
    • 200 gr nuca de cocos

Instructiuni de preparare

  1. Pentru inceput, se pregateste aluatul.Se cerne faina intr-un bol, se adauga amrgarina moale, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, sarea, laptele si otetul de mere. Se incorporeaza toate  ingredientele, se framanta, apoi aluatul se lasa la rece 2 ore.
  2. Se topeste ciocolata la bain-marie, apoi se lasa sa se racoreasca.
  3. Se pregateste crema din faina cernuta, zaharul pudra, cel vanilat si laptele fierbinte. Se amesteca usor la foc potrivit si, dupa ce s-a intarit, se da la rece.
  4. Se freaca margarina cu romul, se adauga treptat, crema fiarta, ciocolata toita si cafeaua instant.
  5. Se intinde aluatul in tava, si se coc paleurile15 minute, in cuptorul incins. Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se racoreasca, apoi se umplu cu crema, se dau prin nuca de cocos si se baga la frigider cateva ore ca sa se inmoaie.

Recomandari

Prajituri