Negresa pudrata cu cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta prajitura Negresa cu cocos obtinuta din praf de cacao, imbracata in glazura lucioasa are un aspect apetisant, iar gustul ei dulce-amarui si efectul energizant al ciocolatei nu-i va dezamagi pe iubitorii de dulciuri.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 400 ml apa
    • 100 ml ulei
    • 200 gr nuca maruntita
    • 2 linguri cacao
    • 12 linguri zahar
    • 2 linguri gem de prune

    PENTRU GLAZURA:

    • 125 gr margarina
    • 200 ml apa calda
    • esenta de rom
    • 8 linguri de zahar vanilinat

    PENTRU DECOR:

    • nuca de cocos
    • stafide

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas adanc, amesteci aoa cu uleiul si cu zaharul, pana cand acesta se topeste, Adaugi nuca maruntita, cerni faina si o adaugi putin cate putin  amestecand continuu pentru ca aluatul sa nu formeze cocoloase. Adaugi si cacaua,apoi adaugi gemul de prune si continui sa framanti pana cand se obtine o caompozitie vartoasa, pe care o torni intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. O bagi in cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc potrivit.
  2. Pentru prepararea glazurii, topesti margarina si zaharul in apa calda,adaugand esenta e rom. Torni glazura cat timp negresa este calda si taiata patratele, dar nu scoasa dintava.
  3. Pentru decor presari fulgi de nuca de cocos si stafide.

Recomandari

Prajituri