Negresa cu cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Negresa cu cafea este o prajitura delicioasa, care cu soguranta va va cuceri pe loc. Datorita aromei fine si delicate aceasta negresa poate fi punctul de atractie al unei mese alaturi de prieteni.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 320 gr zahar
    • 195 gr unt
    • 6 oua
    • 255 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 1/2 lingurita rasa bicarbonat
    • 2 linguri ness
    • 100 gr lapte
    • esenta vanilie

    PENTRU GLAZURA:

    • 50 gr unt
    • 6 linguri pline zahar
    • 6 linguri pline lapte
    • 5 linguri cacao
    • 1 lingura rasa ness

    PENTRU DECOR:

    • 200-250 gr frisca
    • capsuni sau alte fructe

Instructiuni de preparare

  1. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt.
  2. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem. O adaugam treptat cremei de unt si oua si amestecam bine.
  3. Dizolvam ness-ul in lapte si il adaugam aluatului. Amestecam cu grija si nu foarte mult. Imediat dupa ce inglobam laptele in aluat, ne oprim din amestecat pentru ca altfel ne putem trezi cu o prajiturica gumoasa.
  4. Nu va speriati daca dupa ce adaugati laptele in aluatul de unt, acesta va rezulta cu mici brobonele. Este normal sa iasa asa ca sa obtinem o prajiturica pufoasa bine.
  5. Tapetam forma cu unt si faina, adaugam aluatul si coacem prajitura la 180 grade, cuptor preincalzit, pt 20-25 minute.
  6. Cand vedem ca se desprinde de pe margini, deschidem usa cuptorului si infigem in centru o scobitoare. Daca iese curata, dar umeda, atunci este gata, daca nu, o mai lasam 5 minute la copt.
  7.  Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca cateva minute, timp in care pregatim glazura.
  8. O taiem, dupa ce s-a racit complet, cu un cutit cu lama ascutita si subtire pe care o trecem prin putina apa inainte de a taia cubuletele de prajitura. O decoram cu frisca si capsuni sau orice alt fruct doriti dumneavostra.
  9. Pentru glazura punem intr-o craticioara mica, untul taiat in cubulete mici, zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la foc mic iar cand consistenta incepe sa devina usor cremoasa, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca pana ajunge calduta.
  10. Glazura o turnam peste prajitura si o intindem cu o paleta pe toata suprafata ei.

Recomandari

Prajituri