Lamaita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Este un deliciu!!! Dulce, acrisora, aromata si racoritoare, foarte, foarte gustoasa.Potrivita in orice sezon Lamaita este o sursa foarte buna de vitamina C.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 120 gr faina
    • 120 gr zahar
    • 1 lamaie
    • 4 oua

    PENTRU CREMA:

    • 600 ml lapte dulce
    • 200 gr unt
    • zeama de la o lamaie
    • 5 linguri faina
    • 5 linguri zahar

Instructiuni de preparare

  1. Sec amesteca intr-un castron mare faina, zaharul, coaja si zeama de la lamaie. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand energic. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma cu putina spuma, amestecand usor cu o spatul de lemn cu miscari lente de jos in sus.
  2. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o forma routunda. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins pentru 35-40 de minute la foc moderat.
  3. Se amesteca laptele, faina, zaharul si se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Cand crema este racita complet se adauga untul si se freaca pana capata consistenta unei creme, adaugand apoi zeama de lamaie.
  4. Crema se intide peste blatul racit si se decoreaza cu felii subtiri de lamaie.

Recomandari

Prajituri