Kanuga

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un desert delicios mai ales pentru impatimitii de cafea.Puteti sa puneti cafea decofeinizata, gustul nu se va schimba,dar trebuie sa aveti grija la portiile pe care le veti oferii copiilor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri cafea macinata
    • 3 linguri cafea preparata
    • 2 lingurite cafea solubila (ness)
    • 1 lingurita esenta de vanile sau migdale
    • 3 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 3 linguri faina

    PENTRU DECOR:

    • frisca
    • migdale sau ciocolata rasa

Instructiuni de preparare

  1. Asezi pe foc un vas in care ai pus:untul, zaharul, cafeaua, cacaua si nessul. Lasi sa dea in cateva clocote amestecand din cand in cand.Crema obtinuta o dai la rece.
  2. Intre timp separam ouale. Galbenusurile le  batem cu putina sare iar albusurile le facem spuma.
  3. Cand crema s-a racit, adaugam galbenusurile, faina, praful de copt apoi la sfarsit incorporam albusurile spuma amestecand de jos in sus.
  4. Torni compozitia intr- tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pe care o introduci in cuptorul preincins la 220 de grade Celsius si o lasi la cuptor pentru 15 minute.
  5. Dupa cele 15 minute opresti focul dar nu scoti prajitura, o mai lasi 15-20 de minute in cuptor. Daca o vei scoate prajitura se va lasa.
  6. Scoti prajitura din tava, o lasi sa se raceasca complet apoi ornezi cu frisca si ciocolata rasa sau migdale maruntite.

Recomandari

Prajituri