Foi cu spuma de ciocolata alba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Foile cu spuma de ciocolata alba este un desert racoritor de vara, foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de pandispan

    PENTRU SPUMA:

    • 800 ml frisca lichida
    • 550 gr ciocolata alba de menaj
    • 5 foi de gelatina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 12 ore

  1. Frisca lichida se pune intr-un castron, se acopera cu folie alimentara si se baga 10 minute la congelator. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, pentru 10 minute.
  2. Ciocolata alba rupta bucati si 100 ml de frisca lichida se pun la bain-marie ca sa se topeasca, iar restul de frisca se bate spuma tare.
  3. Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa calda, se lasa 2 minute sa se dizolve, apoi se toarna in frisca, amestecand bine ed tot compozitia. Odata ciocolata topita se pun in ea cate 2-3 linguri de frisca si se amesteca rapid cu un mixer. Apoi se adauga si gelatina si se amesteca.
  4. Se pune spuma intre foile de pandispan, avand grija sa ramana si pentru exterior, apoi se baga la rece pana a doua zi.

Recomandari

Prajituri