Foi cu crema dulce-acrisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Foile cu crema dulce-acrisoara trebuie sa le incercati pentru sunt gustoase, aromate si usor de preparat.

Ingrediente

     PENTRU FOI:

    • 30 gr unt topit
    • 180 faina de migdale
    • 4 albusuri
    • 180 gr zahar pudra
    • 40 gr faina
    • 5 oua
    • sare

    PENTRU CREMA:

    •  220 gr unt
    • o lingura suc de lamaie
    • 100 gr zahar
    • 65 ml apa
    • 2 galbenusuri un ou intreg
    • coaja unei lamai

    PENTRU GLAZURA DE LAMAIE:

    • 50 ml frisca lichida
    • 1/2 lingurita gelatina granule
    • 50 gr zahar
    • o lingura suc de lamaie
    • 50 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 40 minute+30 minute coare+10 minute fierbere+4 ore asteptare

  1. Pentru foi, se mixeaza ouale cu faina de migdale, sarea si zaharul pudra pana ce se obtine un amestec spumos care si-a triplat volumul. Apoi se adauga faina cernuta. Separat, albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie. Se amesteca cu delicatete si apoi se toarna untul topit.
  2. Aluatul se imparte in trei si se coace fiecare parte intr-o tava tapetata cu hartie, in care amestecul se intinde cu o paleta. Se coace 10 minute si apoi se lasa la racit.
  3. Pentru crema, zaharul si apa se pun pe foc si, intre timp, se bat ouale. Odata zaharul topit si siropul fiert se toarna peste ou si galbenusuri amestecand continuu. Crema in formare isi va mari volumul si va deveni calduta. Se adauga untul mixand in continuare. Se pun si coaja si sucul de lamaie si se da la rece pana in momentul folosirii.
  4. Pentru glazura de lamaie se prepara gelatina conform indicatiilor de pe plic, iar restul ingredientelor se amesteca si se pun pe foc. La primul clocot se retrag, se lasa sa se raceasca usor si se amesteca cu gelatina.
  5. Pentru montarea prajiturii se asaza alternativ foaie si crema, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema peste care se toarna glazura de lamaie. Se da prajitura la rece pentru 4 ore

Recomandari

Prajituri