Foi cu crema de vanilie si crema de mac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Foile cu crema de vanilie si crema de mac sunt delicioase si foarte aromate, fiind o prajitura perfecta in orice moment.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • foaie cremsnit din comert

    PENTRU CREMA DE VANILIE:

    • 100 gr amidon
    • 8 galbenusuri
    • 300 gr unt
    • 700 ml lapte
    • 10 ml esenta de vanilie
    • 200 gr zahar

    PENTRU CREMA DE MAC:

    • 750 ml lapte
    • 8 linguri nuca de cocos rasa
    •  linguri mac
    • 250 gr unt
    • 223 gr gris fin
    • 80 gr zahar

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

    • 100 gr ciocolata
    • 100 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 60 minute+35 minute fierbere+6 ore asteptare

  1.  Pentru crema de vanilie, galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul si se adauga 50 ml lapte rece. Se amesteca bine pentru a obtine o ciulama. Restul laptelui se fierbe si, cand da in clocot, se toarna putin cate putin peste ciulamaua de galbenusuri. Se amesteca energic si, dupa folosirea laptelui, crema se pune pe foc mic. Cand devine groasa, se trage de pe foc si se lasa la racit. Apoi se mixeaza cu untul moale, nu topit, si esenta de vanilie.
  2. Pentru crema de mac, se pune intai untul taiat bucati sa fiarba 20 de minute, inlaturand spuma care se formeaza. La capatul a 20 de minute de fiert, grasimea ramane la fundul vasului, iar
    deasupra este un lichid galbui. Se strecoara, grasimea se arunca, iar lichidul galben se masoara. Trebuie sa fie 100 ml de unt clarifiat, care se amesteca cu grisul si laptele. Se amesteca bine si apoi se pun macul si zaharul. Se pune la fiert 10-15 minute pana ce amestecul se desprinde de vas. Se trage de pe foc si se amesteca in continuare pana ce se raceste complet, moment in care se adauga nuca de cocos. Se amesteca pana la omogenizare.
  3. Pe un platou se asaza foaia de cremsnit si apoi un strat de crema de vanilie care se niveleaza cu un cutit trecut prin apa rece. Urmeaza crema de mac, iar crema de vanilie si iar crema de mac.
  4. Pentru glazura, ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un vas. Frisca se pune la fiert si, cand da in clocot, se toarna peste ciocolata. Se lasa 30 de secunde si apoi se amesteca pana ce se topeste ciocolata. Se obtine o crema fina care se toarna peste prajitura. Se lasa asa cel putin 6 ore si apoi se taie.

Recomandari

Prajituri