Flanuri cu jeleu de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Flanurile cu jeleu de portocale sunt aromate, gustoase, si foarte indragite de copii.

Ingrediente

    • 1 litru apa
    • 10 foi de gelatina
    • 300 gr zahar
    • 300 ml vin alb dulce

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca aluatul frantuzesc. Se lasa sa se odihneasca, la rece, 2 ore. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie dreptunghiuri si se coc intr-o tava tapetata, la foc iute, timp de 15 minute. Se micsoreaza flacara si se mai tine tava in cuptor, cam 10 minute.
  2. Pentru jeleu se pun la fiert, intr-un ibric, zeama de portocale cu zaharul si se leaga siropul. Se adauga in sirop gelatina, desfacuta in apa rece, si se amesteca pana se topeste. Cand s-au racit, dreptunghiurile se ung cu jeleu de portocale.

Recomandari

Prajituri