Desert de post

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru zilele de post cand credeti ca nu puteti manca nimic dulce va oferim o reteta delicoasa de prajitura de post.Se prepara rapid, este delicioasa si se poate pastra 3 zile la frigider.

Ingrediente

    PENTRU SIROP:

    • 250 ml apa
    • 300 rg zahar

    PENTRU FOI:

    • 100 gr margarina
    • 300 gr faina
    • 3 linguri zahar
    • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu

    PENTRU CREMA:

    • siropul preparat
    • 3 linguri faina
    • 3 linguri zahar
    • 125 gr margarina

    PENTRU GLAZURA:

    • 3 linguri cacao
    • 200 gr zahar pudra
    • 1 lingura ulei
    • 3-4 linguri apa calda
    • 2 linguri fulgi de nuca de cocos pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Pentru sirpo, topesti intro cratita zaharul, pe care apoi il stingi cu 250 ml apa. lasi pe foc pana se topeste complet zaharul, amestecand continuu, apoi il dai sa se raceasca.
  2. Imparti siropul in doua, iar intr-o jumatate din siropul racit amesteci 300 gr  de faina,100 gr de  margarina si bicarbonatul de sodiu. Framanti aluatul pana se obtine o consistenta potrivit de tare, pe care apoi il imparti in 3 si din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii.
  3. Pentru crema, iei siropul rama si completezi cu apa pana se obtine 500 ml de lichid peste care adaugi faina si zaharul. Se pune la fiert, pe foc mic, pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga margarina.
  4. Se umplu foile coapte cu crema preparata si se lasa la rece, pana se prepara glazura.
  5. Pentru glazura, amesteci zaharul cu cacaua, apa si freci totul pana se obtine o crema peste care adaugi uleiul si o intinzi peste toata prajitura, adaugand peste fulgii de nuca de cocos. Prajitura se tine la frigider 2-3 ore, pana in momentul servirii.

Recomandari

Prajituri