Cremsnit parfumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cremsnitul parfumat este desertul perfect in zilele caniculare de vara, mai ales daca inainte de a-l servi il tineti la frigider cateva ore.

Ingrediente

    • foi de cremes din comert

    PENTRU CREMA:

    • 10 ml esenta vanilie
    • 6 oua
    • 12 linguri zahar
    • un litru lapte
    • un pliculet granule gelatina
    • 200 gr faina

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra vanilat
    • 150 gr ciocolata simpla cu lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 35 minute+15 minute fierbere+3 ore asteptare

  1. Pentru crema, galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar si faina. Apoi, se toarna cate putin lapte rece pentru a obtine o ciulama.
  2. Restul laptelui se pune la fiert si, cand clocoteste, se pune in lapte ciulamaua. Se amesteca pe foc pana cand crema devine groasa. Se trage deoparte si se adauga vanilia, apoi se lasa la racit iar gelatina se inmoaie si apoi se pune in crema calduta.
  3. Cele 6 linguri de zahar ramase se bat cu albusurile si se amesteca in crema de vanilie cu gelatina. Se amesteca bine dar cu delicatete.
  4. Foile de cremes se asaza in tava mare a aragazului si se umplu cu crema de vanilie. Se foloseste un cutit cu lama lata trecut prin apa rece. Se pune foaie-crema-foaie, pana la terminarea ingredientelor. Deasupra trebuie sa ramana o foaie peste care se pudreaza zaharul vanilat.
  5. Tava cu prajitura se da la rece pentru cel putin 3 ore. Se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

Recomandari

Prajituri