Craciunita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Craciunita este desertul care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun si pe care trebuie sa o preparati cu o zi chiar doua inainte pentru a se aromatiza placut.

Ingrediente

    • 75 gr mac
    • 200 ml lapte
    • 200 gr margarina
    • 200 gr piscoturi
    • 7 oua
    • 200 gr zahar
    • 50 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 100 ml cafea

    PENTRU GLAZURA SI DECOR:

    • 3 linguri lapte
    • 25 gr margarina
    • 25 gr mac
    • 4 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 25 gr nuca de cocos

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, bate spuma albusurile cu 100 gr de zahar si bate energic cu telul sau mixerul pana cand zaharul s-a dizolvat complet, apoi adauga macul si nuca de cocos. Incorporezi toate ingredientele, apoi presari 2 linguri de faina in ploaie si omogenizezi. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, apoi coace-o in cuptor, la foc mic, pana cand trece de testul scobitorii.
  2. Intre timp, prepara crema.Amesteca galbenusurile cu zaharul ramas, restul de faina, laptele si zaharul vanilat. Ingrosi amestecul pe baie de aburi, pana devine ca o ciulama si o lasi sa se raceasca, incorporand la final margarina batuta spuma.
  3. Mai intai asezi blatul pe un platou, intinzi jumatate din crema, dupa care aranjezi unul langa celalalt  piscoturile inmuiata in putina cafea, iar peste ele intinzi cu atentie restul de crema.
  4. Deasupra torni glazura, preparata astfel:fierbi intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina pana cand da in clocot. Torni glazura peste prajitura, iar deasupra presari un amesteca de nuca de cocos cu mac.

Recomandari

Prajituri