- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cheesecake cu cirese fara coacere este o reteta raw pentru un desert delicios, usor de preparat si, cu siguranta, pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU CRUSTA:
- 3 linguri fulgi de nuca de cocos
- 400 gr migdale crude
- 5 curmale
- sare
PENTRU CREMA:
- 400 gr alune caju
- 1 lingurita ulei de cocos topit
- 15 buc curmale
- 1 lingurita granule de lecitina
- 400 gr cirese fara samburi
- 1 pastaie de vanilie
- 4 linguri sirop de agave
- zeama de la o lamaie
PENTRU DECOR:
- 15 bucati cirese
- 200 gr frisca vegetala
Instructiuni de preparare
- Pentru crusta, amesteca migdalele intr-un blender pana devin o pasta groasa, apoi adauga restul de ingrediente si amesteca bine. Preseaza crusta intr-o forma de tarta si da la congelator pana se intareste bine.
- Intre timp preparati crema: pune alunele caju si curmalele la inmuiat intr-un bol cu apa. Dupa 2 ore, scurge apa si amesteca-le intr-un blender, pana devin o pasta. Pune deoparte uleiul de cocos si lecitina. Adauga ciresele si restul de ingrediente pentru crema de cheesecake in blender, peste pasta de caju si omogenizeaza bine. Adauga la final uleiul de cocos si lecitina si mai amesteca pu?in la viteza mare.
- Toarna crema de cheesecake raw peste crusta intarita din migdale si cocos si da la congelator prajitura pana se intareste in forma.
- Scoate cheesecake-ul din congelator si serveste cu cirese proaspete deasupra si, eventual, frisca batuta spuma.