Chec cu visine- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu visine trebuie sa il preparati mai ales vara, cand este sezonul visinelor proaspete si aromate.

Ingrediente

    • 80 gr unt
    • 250 gr faina
    • 120 gr zahar
    • 300 gr visine
    • 3 oua
    • 1 pachet zahar vanilinat
    • 1 lingurita praf de copt
    • 150 ml lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se scot samburii visinelor si acestea se lasa la scurs.
  2. Untul se topeste intr-o craticioara si se lasa la racit, apoi se freaca cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga ouale si se amesteca dupa fiecare, iar apoi se adauga laptele.
  3. Se pune faina cu praful de copt si se amesteca usor. In aluat se pune si o treime din cantitatea de visine.
    O forma de chec unsa cu un pic de unt se umple cu aluatul cu visine, iar restul visinelor se asaza deasupra.
  4. Se coace checul pentru aproximativ o ora, facand proba cu scobitoarea si cand este gata se lasa in tava 20 de minute sa se racoreasca, apoi se transfera pe un gratar pana se raceste.

Recomandari

Prajituri