Chec cu banane- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu banane este foarte usor de preparat, si daca doriti il puteti glazura sau pudra cu zahar.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 300 gr zahar tos alb
    • 4 oua
    • 2 banane feliate
    • 200 gr frisca lichida
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 400 gr faina alba

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare, amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata. Incorporati in crema ouale,unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugati feliile de banane, frisca lichida si bicarbonatul de sodiu.
  2. Omogenizati bine compozitia, apoi adaugati treptat faina. Cand ati terminat de incorporat toate ingredientele, iar amestecul este omogen, turnati-l intr-o forma  de chec sau de tort tapetata cu hartie pergament. Nivelati usor cu un cutit, apoi bagati tava la cuptor pentru o ora, la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand checul este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l in tava 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Prajituri