Budinca de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Impatimitii de ciocolata sunt acum pe deplin satisfacuti. Numai daca veti gusta aceasta budinca de ciocolata veti fi uimiti de aroma ei fina si delicata.

Ingrediente

    • 170 gr ciocolata neagra, bucati
    • 60 ml cafea
    • 170 gr unt, taiat cubulete
    • 4 oua
    • 170 gr + 1 lingura zahar
    • 30 ml rom negru
    • 1 lingura apa
    • varf de sare

Instructiuni de preparare

  1. Fierbeti apa in cratit si puneti deasupra ei o tigaie.Topiti ciocolata si untul in tigaie, turnand si cafeaua. Indepartati tigaia de pe oala cu apa clocotita. Deasupra aceleiasi oale puneti un castron cu galbenusurile de ou, cele 170 gr de zahar, romul si apa si bateti timp de 3 minute, pana ce amestecul devine cremos.
  2. Luati de pe foc, asezati castronul in alt castron cu apa rece ca gheata si continuati sa bateti pana ce galbenusurile sunt reci si omogene. Amestecati ciocolata topita cu galbenusurile. In alt bol, bateti albusurile cu un varf de sare si o lingura de zahar pana obtineti o spuma ca zapada.
  3. Incorporati o treime din aceasta spuma in ciocolata si omogenizati, apoi turnati restul spumei. Turnati budinca in pahare si puneti-le la frigider cel putin 2 ore.

Recomandari

Prajituri