Bezea cu fructe si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bezeaua cu fructe si ciocolata este un desert delicios, care ne va aduce mereu aminte de copilarie.

Ingrediente

    PENTRU BEZEA:

    • 200 gr zahar pudra
    • 3 albusuri
    • 50 ml apa

    PENTRU UMPLUT:

    • 250 ml frisca lichida
    • fructe proaspete

    PENTRU SERVIT:

    • fructe proaspete
    • sos de ciocolata

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc pentru a le transforma in sirop si, in paralel, se bat albusurile spuma. Cand albusurile s-au semitransformat in spuma, se micsoreaza viteza mixerului, se toarna siropul fierbinte continuand baterea la viteza mare timp de 5 minute, dupa care se reduce din nou viteza si se continua baterea pana la completa racire.
  2. In tava mare de aragaz tapetata cu hartie se pun mici cantitati de spuma, se intind usor si se lasa la cuptor pentru doua ore.
  3. Pentru servit, frisca se bate si, cand este spuma, se adauga fructele maruntite separat. Se pune frisca pe bezelele racite, se stropesc cu sos de ciocolata si se aduc la masa cu fructe.

Recomandari

Prajituri