Bavareza de nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de nuci este o prajitura rafinata si gustoasa, perfecta in orice ocazie.

Ingrediente

    • 30 de nuci
    • 175 gr zahar
    • 400 ml lapte fiert
    • 1/2 lingurita cu scortisoara pulbere
    • 350 gr frisca
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cureti nucile de coaja si le pui intr-o cratita cu un pahar de zahar, le tii pe foc mic pana cand amestecul se caramelizeaza, apoi il lasi sa se raceasca.
  2. Cand se raceste scoti amestecul, il treci prin masina de macinat nuca, il amesteci cu lapte fiert si racit cat sufera mana sa stea in el. Amestecul acesta il parfumezi cu scortisoara, omogenizezi folosind o lingura de lemn pana cand arata ca o pasta omogena.
  3. Adaugi frisca si un praf de sare, amesteci repede si rastorni bavareza in vas de sticla sau de plastic, lasi la congelator pana cand se incheaga. Servesti in cupe, simpla sau in combinatie cu frisca.

Recomandari

Prajituri