Poale-n brau cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Poalele-n brau cu dovleac sunt acele placinte care ne aduc aminte de copilaria la tara, foarte aromate si gustoase.

Ingrediente

    • 2 kg dovleac
    • 500 gr faina
    • 1 cub de drojdie de bere (1 lingura rasa)
    • 2 linguri cu unt
    • 1 ou
    • 200 ml lapte (fiert sau nefiert, acru sau zer)
    • sare
    • scortisoara macinata
    • 200 gr smantana
    • 4 linguri cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Cerneti faina intr-un castron mai mare, puneti peste faina drojdia de bere lichefiata cu o lingura de zahar si 1/2 lingurita cu sare.Turnati laptele caldut si framantati un aluat pe care-l lasati in congelator 15 minute.
  2. Scoateti aluatul, intindeti-l pe masa de lucru cu sucitorul si ungeti cu unt inmuiat. impaturiti, treceti iar cu sucitorul peste aluat, lasati la rece alt sfert de ora.
  3. Pregatiti dovleacul: spalati-l coaja, apoi inlaturati-o cu lama unui cutit ascutit. Pulpa dovleacului, taiata felii, o treceti pe razatoarea mare si o strangeti in cratita.
  4. Inmuiati dovleacul pe foc mic, amestecand cu lingura de lemn in cratita ca sa nu se arda. Trageti cratita de pe foc, puneti zaharul, amestecati. Lasati sa se raceasca.
  5. Scoateti aluatul, intindeti foaie subtire, ungeti cu unt cald, impaturiti si treceti iar cu sucitorul peste el. intindeti iar aluatul, taiati in mai multe bucati.
  6. Intindeti cate o bucata de aluat, puneti pasta de dovleac, strangeti marginile aluatului ca pe o poala in brau, apasati cu degetele locul unde se intalnesc capetele aluatului si puneti placinta pe tava mare a aragazului.
  7. Procedati in acelasi fel pana cand terminati aluatul si pasta de dovleac. Coaceti placintele la foc potrivit 30-35 min. Cand le scoateti turnati deasupra smantana.
  8. Daca aveti un cuptor in care faceti paine, puneti placintele pe frunze de hrean sau de sfecla si lasati-le sa se coaca in acelasi fel ca si painea.
  9. Serviti placintele calde sau reci.

Recomandari

Placinte