Placinta traditionala slovaca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bucătăria slovacă este bogată in preparate pe bază de carne din porc, vită şi pui.De aceea pana si placinta are carne in compozitie.Dar daca ne gandim la placinta ca la un aperitiv sinu ca la un desert atunci totul ia o alta intorsatura.

Ingrediente

    • 300 gr pastama de porc
    • 4 felii de paine toast alca
    • 100 ml lapte dulce
    • 1 ceapa
    • 6 oua
    • 2 linguri smantana
    • 2 linguri ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se taie feliile de paine cuburi care se pun la inmuiat intr-un castron cu laptele dulce. Ceapa tocata marunt se amesteca  in alt castron cu pastrama de porc taiata cuburi
  2. Separat, se bat ouale cu smantana, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust, iar compozitia rezultata se adauga peste carnea cu ceapa. Se adauga cubuletele de paine inmuiata si se amesteca compozitia.
  3. Se toana compozitia intr-o forma termorezistenta de cozonac, unsa cu ulei, se stropeste deasupra cu putin ulei si se introduce  in cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute.
  4. Placinta slovaca se serveste calda sau rece, taiata felii si ornata cu fasii de morcovi.

Recomandari

Placinte