Placinta taraneasca din aluat fraged

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta taraneasca din aluat fraged este o placinta traditionala, foarte gustoasa si satioasa, atat calda cat si rece.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 1 nuca de drojdie
    • 2 linguri cu unt
    • sare
    • 2 linguri cu zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg branza de vaci
    • 4 oua
    • 1 lingurita cu sare
    • razatura de lamaie
    • 180 gr zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Framantati un aluat din: faina, lapte cald, drojdie (lichefiata cu 2 linguri de zahar si 1/2 lingurita cu sare) si 2 linguri cu unt topit. Framantati aluatul 5-7 minute, apoi intindeti foaie groasa pe planseu, ungeti cu o lingura de unt moale, impaturiti, intindeti cu sucitorul.Impaturiti din nou, puneti aluatul la frigider pentru 1/2 ora.
  2. Scoateti aluatul, intindeti foaie mare, ungeti cu unt cald si strangeti sul. Treceti cu sucitorul peste sul, apoi intindeti foaie subtire.
  3. Faceti umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale, zaharul si razatura de lamaie. Omogenizati amestecul.
  4. Strangeti aluatul intr-un bulgare mare, impaturiti in patru, intindeti cu sucitorul o foaie pe care o impartiti in patru. Pe fiecare foaie puneti umplutura de branza, rulati, puneti in tava neunsa. Procedati astfel pana cand terminati aluatul si umplutura.
  5. Puneti tava in cuptorul cald pentru 30-40 min. Este gata cand placinta s-a rumenit.
  6. Serviti placinta calduta sau rece, taiata felii mari.

Recomandari

Placinte