Placinta dobrogeana cu carne de oaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta dobrogeana cu carne de oaie este o placinta aperitiv aromata si gustoasa, atat calda cat si rece.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • apa minerala
    • 1 ou
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr carne de oaie
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • 1 lingurita cu menta tocata
    • sare
    • piper
    • 200 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti un aluat din faina cernuta, 1 ou si apa cat incape in trei jumatati de ou. Sarati inainte de a incepe sa framanti. Dupa ce ati framantat 10 minute lasati aluatul sa  se odihneasca.
  2. Intre timp, pregatiti umplutura: treceti carnea prin masina de tocat, taiati ceapa marunt, amestecati si caliti cu 2 linguri de ulei. Dupa 5 minute, trageti cratita de pe foc, lasati sa se raceasca, amestecati cu ou, sarati si piperati dupa gust, apoi omogenizati.
  3. Impartiti aluatul in sase bile egale, intindeti foi subtiri, umpleti cu tocatura, strangeti aluatul ca poalele-n brau si prajiti in ulei fierbinte.
  4. Puteti sa coaceti placintele in tava sau in cuptorul de paine, puse pe frunze de nuc sau de hrean.
    Le serviti calde, cu vin rosu sau rose.

Recomandari

Placinte