Placinta de rubarba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de rubarba este o placinta aromata si gustoasa, dar daca doriti sa fie mai aromata puteti aduaga si 300 rg capsune.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr unt
    • putina sare
    • 250 gr faina alba
    • 50 ml lapte

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 550 gr rubarba
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 2 oua
    • 200 gr zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-5 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Se mixeaza untul, se aduaga laptele si putina sare si se continua mixarea. Se aduaga treptat faina cernuta, amestecand usor, apoi se aduna aluatul intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pana este gata umplutura.
  2. Se scoate aluatul din frigider se  intinde in foaie de 5 mm grosime, apoi se pune in tava de copt unsa cu ulei, intepand din loc in loc cu furculita.
  3. Ouale, frisca lichida si zaharul se ametseca bine, adaugand scortisoara, apoi se toarna amestecul in forma, peste aluat.
  4. Se spala tijele de rubarba si se taie pe lung, bastonase subtiri, care se asaza peste crema de oua.
  5. Se coace placinta la foc moderat 30 de minute, apoi se scoate si se lasa in tava pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Placinte