Placinta de dovleac- varianta 5

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de dovleac are multe variante, tocmai de aceea este bine sa le incercati pe toate inainte de a va convinge care este mai gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr iaurt natur
    • 200 gr faina alba
    • 125 gr margarina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr zahar tos
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 750 gr pulpa de dovleac
    • 2 linguri margarina

    PENTRU SERVIT:

    • 100 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 2 ore

  1. Se tie margarina in bucatele mici care se invelesc in folie de aluminiu si se dau la congelator pentru 10 minute, apoi se pune intr-un vas impreuna cu faina si se mixeaza grosier. Se adauga iaurtul, scurs de zeama, apoi se mixeaza pana se obtine un aluat omogen care se impacheteaza in folie de plastic si se tine la frigider pentru o ora.
  2. Intre timp, se prepara umplutura pentru care se rade dovleacul, apoi se caleste in margarina topita. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 10-15 minute, sa se caleasca.
  3. Se scoate aluatul din frigider si se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime pe masa presarata cu faina. Se taie foaia in 3 si partea din stanga se asaza peste cea din dreapta si apoi se pun marginile de sus si de jos ale celei de a treia foi, amestecandu-le prin intindere cu sucitorul. Se repeta operatiunea de inca 2 ori si apoi se aduna aluatul intr-o bila care se baga la congelator pentru o ora.
  4. Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi, cea de la baza, mai groasa, iar cea de deasupra cat mai subtire. Se pune foaia mai groasa  in tava unsa cu margarina, se repartizeaza uniform umplutura si se acopera cu foaia subtire.
  5. Se baga tava de placinta la cuptor pentru 30 de minute, la foc moderat, apoi, se lasa sa se raceasca in tava si se serveste presarata cu zahar pudra.

Recomandari

Placinte