Placinta de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de dovleac este o placinta foarte aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara iarna, ori de cate ori aveti pofta de un desert copios.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 6 linguri zahar
    • 25 linguri faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 oua
    • 14 linguri ulei
    • 150 ml lapte
    • sare
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 dovleac
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 3 linguri zahar
    • coaja rasa de la o lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Bati ouale, adaugi zaharul si bati totul cu mixerul pana se obtine o spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si putina sare. Framanti bine totul, apoi lasi aluatul deoparte.
  2. Cureti dovleacul il dai pe razatoare, apoi amesteci compozitia cu zaharul, scortisoara macinata si coaja de lamaie si calesti totul.
  3. Imparti coca in doua si intinzi doua foi. Pui o foaie in tava unsa cu ulei sau unt, asezi umplutura si acoperi cu a doua foaie. Intepi foaia cu furculita din loc in loc, apoi o bagi la cuptor.
  4. Cand placinta s-a copt o scoti din cuptor si o lasi sa se raceasca, apoi o pudrezi cu zahar si o portionezi.

Recomandari

Placinte