Placinta de ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de ceapa ets eo placinta aperitiv cu care ii puteti oricand surprinde pe cei dragi, mai ales daca alaturi le oferiti si putina telemea delicioasa de capra.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr margarina
    • 100 ml apa calduta
    • 400 gr faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 cepe albe
    • 6 cepe rosii
    • sare grunjoasa
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 2 ardei kapia copti
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea,apa si margarina si se amesteca pana se incorporeaza in aluat pana devine usor elastic.
  2. Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se lasa la rece. Intre timp, se prepara umplutura de ceapa pentru carea toate cepele se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se calesc in putin ulei, adaugand sare si piper, dupa gust. Se adauga verdeata tocata amrunt si ardeiul copt, iar compozitia obtinuta se raceaste si se paseaza fin.
  3. Se intinde din aluat o foaie, care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se asaza umplutura si se baga in cuptor sa se coaca, apoi se serveste calda sau rece alaturi de o felie de telemea de capra.

Recomandari

Placinte