Placinta de carne de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de carne de porc este o placinta aperitiv, foarte gustoasa si aromata, perfecta la orice ora.

Ingrediente

    • 500 gr carne de porc (pulpa sau carne de pe burta)
    • 200 gr sunca fiarta
    • 200 gr slanina afumata
    • 4 oua
    • 2 linguri cu mustar
    • sare
    • piper macinat
    • 2-3 linguri cu pesmet
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati carnea, uscati in prosop si taiati-o bucati mari pe care le tocati apoi marunt cu lama ascutita a unui cutit (sau se trece prin masina de tocat).
  2. Tocati sunca si slanina marunt, amestecati peste carne, sarati si piperati dupa gust, si adaugati ouale si mustar dulce sau clasic.Framantati 2-3 minute amestecul,apoi lasati 15 minute la rece.
  3. Ungeti cu unt o forma de sticla incasabila sau o tava mai mica de friptura, presarati pesmet in strat gros, rasturnati amestecul de carne. Neteziti cu mana umeda. Puneti forma in cuptorul cald pentru 3/4 ora. Cand prinde crusta, placinta este gata.
  4. Serviti placinta taiata felii groase langa legume fierte si salata de sezon, cu paine neagra si vin rosu.

Recomandari

Placinte