Placinta de agrise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de agrise este o reteta unica, gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente

    • 250 gr agrise
    • 300 gr iaurt natur
    • 100 gr faina de migdale
    • 150 gr zahar tos
    • 1 ou
    • 100 gr faina alba
    • 1/2 plic praf de copt

    PENTRU TAVA:

    • 30 gr unt
    • 1 lingura faina
    • PENTRU DECOR:
    • 100 gr fulgi de migdale

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 45 minute

  1. Se amesteca bine untul cu oul, apoi se adauga treptat zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga faina, praful de copt si faina de migdale. Se amesteca bine si apoi se adauga agrisele spalate.
  2. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se repartizeaza uniform amestecul. Se presara fulgii de migdale, apoi se coace placinta 45 de minute, verificand cu o scobitoare. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Placinte