Placinta cu rom si ananas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu rom si ananas o puteti prepara cu o zi inainte de a o portiona, astfel va fi mai aromata, dar si mai usor de portionat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 2 oua
    • 150 gr faina alba
    • 3 linguri rom alb
    • 70 gr zahar brun
    • 120 gr unt
    • 75 gr faina de migdale
    • 400 gr ananas din compot

    PENTRU CARAMEL:

    • 50 gr zahar tos

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr cirese confiate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Se amesteca intr-un vas untul taiat cubulete, zaharul brun si romul. Se freaca energic sau se mixeaza adaugand ouale unul cate unul.
  2. Se amesteca faina alba cu cea de migdale si apoi, delicat, se incorporeaza in crema de unt.
  3. Se pune zaharul intr-o tava rotunda si se caramelizeaza pe foc, apoi se roteste tava ca sa se tapeteze cu caramel si marginile laterale. Se asaza ananasul in tava, apoi se toarna aluatul.
  4. Se coace placinta 30 de minute, la foc moderat, si, dupa ce s-a copt se rastoarna pe platoul de servire direct din cuptor ca sa se desprinda usor caramelul, apoi se decoreaza cu cirese confiate.

Recomandari

Placinte