Placinta cu feta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu feta este o placinta delicioasa, pe care o puteti servi simpla ca aperitiv sau la micul dejun sau pudrata cu zahar, la desert.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 2 oua
    • 250 gr iaurt
    • 500 gr faina
    • 200 ml ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 oua
    • 400 gr branza feta

    PENTRU UNS:

    • 1 galbenus de ou

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 25 minute
Timp de asteptare 1 ora

  1. Pentru aluat, se pune faina intr-un vas si se face in mijloc o adancitura in care se pun ouale, uleiul, iaurtul si putina sare. Se amesteca aducand spre centru faina de pe margini, apoi se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa se odihneasca o ora.
  2. Intre timp,  se faramiteaza branza feta cu furculita si se amesteca cu ouale batute.
  3. Din aluat se rup bucati de marimea unei nuci din care se intind apoi foi cat se poate de subtiri.
  4. Se asaza in tava unsa cu putin ulei, alternativ, foi subtiri si amesteca de branza, avand grija ca ultimul start sa fie foi. Se unge placinta deasupra cu galbenus batut, apoi se baga la cuptor sa se coaca la foc moderat, 25 de minute.
  5. Cand este gata, placinta se scoate din cuptor  si se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Placinte