Placinta cu carne- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu carne este foarte gustoasa si aromata, mai ales daca o serviti rece, a doua zi, la micul dejun.

Ingrediente

    • 1 kg foi de placinta din comert
    • 5 cepe
    • 4 oua
    • sare
    • 1 kg carne
    • 100 ml ulei
    • 750 ml lapte dulce
    • piper
    • unt pentru uns tava
    • faina pentru tapetat tava

Instructiuni de preparare

  1. Se taie carnea in bucati si se inabusa cu ceapa tocata, in putin ulei.Cand amestecul incepe sa isi schimbe culoare se ia de pe foc si se trece de 3 ori prin masina de tocat, adaugand la final sare si piper. Se pune pasta intr-o tigaie si se  mai prajeste putin, apoi se lasa sa se raceasca, adaugand 2 oua batute usor.
  2. Se tapeteaza o tava mare cu unt si faina. in tava se asaza jumatate din foi, una cate una, stropind fiecare foaie cu putin ulei. Se repartizeaza uniform umplututra, iar deasupra se pun restul foilor, una cate una, stropite si ele cu ulei.
  3. Placinta se taie bucati in tava. In spatiile intre taieturi se toarna laptele batut cu 2 oua. Laptele se toarna treptat, in timpul coacerii, ca sa se absoarba.
  4. Placinta se coace, la inceput iute, in cuptorul incins, apoi la foc moderat inca o ora.

Recomandari

Placinte