Placinta cu branza dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu branza dulce este o placinta delicioasa, mai ales daca este servita rece, alaturi de un pahar cu lapte.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr iaurt
    • 1 plic praf de copt
    • 2 oua
    • 1 lingurita cu sare
    • 1 kg faina
    • 2 linguri cu unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza dulce de vaci
    • 150 gr telemea
    • 3 oua
    • 200 gr zahar
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 lingura cu zahar vanilinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti un aluat din faina proaspat cernuta peste care turnati in doua reprize iaurtul in care ati pus praful de copt. Framantati dupa ce ati adaugat: 2 oua, 1 lingurita cu sare si untul inmuiat. Aluatul este gata cand se desprinde de mana.
  2. Pregatiti umplutura: faramati branza dulce cu furculita, amestecati cu branza telemea data pe razatoare, cu cele 3 oua si cu o cana de zahar. Omogenizati, parfumati cu zahar vanilat.
  3. Ungeti o tava mare cu ulei, tapetati cu faina si intindeti foaie subtire de aluat. Puneti 1/3 din amestecul de branza. Incheiati umplutura pe foaia a treia si acoperiti cu ultima foaie de aluat.
  4. Ungeti toata suprafata placintei cu ulei. Coaceti placinta 45-50 minute la foc potrivit si raciti in tava.
  5. Serviti placinta calduta sau rece langa ceai sau lapte cald.

Recomandari

Placinte