- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu aluat grecesc trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa, usor de preparat, numai buna pentru un mic dejun copios.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 1 kg faina
- 2 linguri ulei
- 300 ml apa calda
- 2 linguri tuica/ouzo
- sucul de la 1 lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr branza ricotta sau urda
- 4 oua
- 100 gr branza albastra
- 100 gr smantana
PENTRU UNS:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 30 minute
- Pentru foi, se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se framanta pana obtineti un aluat omogen. Se transfera aluatul pe o plaseta presarata cu faina, unde se framanta 20 de minute, apoi se aduna intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru jumatate de ora.
- Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua parti din care s eintind doua foi, asezand una in tava unsa cu unt topit.
- Cele doua tipuri de branza se maruntesc si se amesteca cu smantana si ouale. Se toarna umplutura in tava, se acopera cu a doua foaie, intorcand marginile in asa fel incat sa nu curga. Se unge placinta cu unt topit, apoi se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc moderat.