Placinta cu aluat grecesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu aluat grecesc trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa, usor de preparat, numai buna pentru un mic dejun copios.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 1 kg faina
    • 2 linguri ulei
    • 300 ml apa calda
    • 2 linguri tuica/ouzo
    • sucul de la 1 lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr branza ricotta sau urda
    • 4 oua
    • 100 gr branza albastra
    • 100 gr smantana

    PENTRU UNS:

    • 50 gr unt topit

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 30 minute

  1. Pentru foi, se amesteca toate ingredientele intr-un vas si se framanta pana obtineti un aluat omogen. Se transfera aluatul pe o plaseta presarata cu faina, unde se framanta 20 de minute, apoi se aduna intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru jumatate de ora.
  2. Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua parti din care s eintind doua foi, asezand una in tava unsa cu unt topit.
  3. Cele doua tipuri de branza se maruntesc si se amesteca cu smantana si ouale. Se toarna umplutura in tava, se acopera cu a doua foaie, intorcand marginile in asa fel incat sa nu curga. Se unge placinta cu unt topit, apoi se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte