Foi de placinta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste foi de placinta sunt delicioase, dar daca preparati placinta cu carne sau cu spanac, renuntati la zaharul pudra.

Ingrediente

    • 12 linguri apa minerala
    • 12 linguri ulei
    • 600 gr faina
    • 100 gr zahar pudra
    • sare
    • 2 linguri untura
    • 2 linguri faina

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca uleiul cu apa minerala, peste care se toarna faina amestecata cu putina sare si zaharul pudra si se framanta un aluat obisnuit de placinta. Toata compozitia se intinde intr-o foaie cu diametrul de 20 cm.
  2. Se freaca untura cu 2 linguri de faina pana se obtine o pasta cu care se unge foaia. Se rasuceste foaia in rulou, apoi se taie in doua. Fiecare bucata se intinde cat tava in care se va coace placinta, se toarna umplutura , iar deasupra celalata foaie de aluat.

Recomandari

Placinte