Trigoane cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Trigoanele cu mere trebuie sa le incercati, fie cahiar si fara glazura. Servite reci sunt delicioase la micul dejun.

Ingrediente

    • 2 linguri suc de lamaie
    • 800 ml apa
    • 5 mere decojite si feliate
    • 2 linguri unt
    • 200 gr zahar brun
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingura amidon de porumb
    • 1 lingura apa
    • aluat de foitaj
    • 150 gr zahar pudra
    • 1lingura lapte
    • 1 lingurita esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita mai mare amestecati apa cu sucul de lamaie, apoi adaugati merele feliate si lasati-le in apa ca sa nu se oxideze.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie mai mare, la foc mediu. Scurgeti merele si caliti-le in unt,amestecand continuu, timp de 2 minute. Adaugati zaharul brun si scortisoara si tineti pe foc mic 2-3 minute, amestecand continuu. Separat, amestecati amidonul de porumb cu o lingura de apa, si cand amidonul s-a dizolvat se pune amestecul in cratita peste mere, amestecand bine. Mai lasati pe foc inca 1 minute, timp in care amestecul va incepe sa se ingroasa, apoi dati cratita deoparte si lasati amestecul sa se raceasca.
  3. Desfaceti foitajul, intinzandu-l usor cu sucitorul si taiati-l in patrate de marime potrivita, apoi cu o lingura asezati umplutura pe fiecare patrat, intr-un colt. Impachetati trigonul unind colturile opuse si apasati marginile pentru a inchide perfect trigonul. Puneti trigoanele intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta unele de altele si coaceti-le 25 de minute, la foc moderat.
  4. Cand trigoanele sunt umflate si rumenite frumos sunt gata si puteti scoate tava din cuptor lasandu-le sa se raceasca.
  5. Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu laptele si esenta de vanilie amestecand bine de tot pana se obtine o pasta lucioasa, adaugand daca mai este nevoie zahar pudra sau lapte.
  6. Cand trigoanele sunt reci se glazureaza si se  baga la frigider pana cand aceasta se intareste, apoi se pot servi.

Recomandari

Patiserie