Scutecele lui Cristos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scutecele lui Cristos este un preparat specific Craciunului, foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • apa calda
    • sare
    • 4 linguri cu miere (sau zahar tos)
    • 250 gr nuca tocata

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina, se face un aluat tare, cu apa calda si un praf de sare. Se framanta pe un fund de lemn pe care s-a presarat faina pana cand aluatul se desprinde de pe mana.
  2. Se intind foi subtiri de 2-3 mm care se coc pe plita sau pe o tabla pusa pe flacara aragazului.
  3. Se scot turtele, se racesc 1 ora, dupa care se stropesc cu sirop de apa cu zahar, se acopera fiecare foaie cu nuca tocata. Se pun foile una peste alta si se formeaza un tort de post care se imparte in ajunul Craciunului.
  4. In loc de sirop de zahar se foloseste si miere diluata putin cu apa rece.

Recomandari

Patiserie