Rulada cu spanac si sunca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu spanac si sunca este o rulada aperitiv pe care o puteti prepara chiar si cu o zi inainte de a o servi, astfel gustul si aromele sunt surprinse din plin.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 150 gr unt/margarina
    • 9 linguri faina
    • sare
    • 250 ml apa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr spanac proaspat
    • 2 fire ceapa verde
    • 8 felii de sunca
    • 1 lingurita unt/margarina
    • 50 gr cascaval ras
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune pe foc apa, margarina si putina sare. cand grasimea s-a topit, da deoparte si pune faina si ouale. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins pana se rumeneste foaia de rulada.
  2. Pentru umplutura, incinge untul, apoi caleste in el ceapa tocata marunt. Adauga spanacul si lasa-l pana s einmoaie furnzele, adauga sare si piper, apoi da vasul deoparte.
  3. Asaza feliile de sunca pe foaia de rulada, presara cascavalul apoi intinde spanacul calit. Ruleaza strans. si da la cuptor pentru 10 minute, apoi scoate-o si lasa sa se racoreasca inainte de a o felia si servi.

Recomandari

Patiserie