Pungute din aluat cu Marsala umplute cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pungutele din aluat cu Marsala umplute cu mere au o aroma intensa si delicioasa, fiind gustoase atat la micul dejun cat si daca sunt servite ca desert.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 350 gr faina
    • 10 linguri ulei de masline extravirgin
    • 200 ml Marsala
    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • 1/2 lingurita scortisoara pulbere

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr dulceata de prune
    • 500 gr mere
    • 100 gr stafide
    • 6 pesmeti
    • 50 gr alune de padure
    • 1/2 lingurita scortisoara pulbere
    • 1 lamaie

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra


Instructiuni de preparare

  1. Pune pe planseta faina in forma de fantana, sparge oul in mijloc, adauga Marsala, zaharul, scortisoara si uleiul de masline.
  2. Framanta ingredientele cateva minute, pana cand obtii un aluat suficient de elastic si moale (daca este nevoie, mai adauga fie faina, fie Marsala, fie un pic de lapte). Lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute.
  3. Inmoaie stafidele in apa calduta 30 de minute, apoi scurge-le si zvanta-le. Curata merele de coaja si de cotoare, taie-le feliute, pune-le intr-un castron si stropeste-le cu zeama de lamaie. Adauga stafidele, alunele tocate, scortisoara, pesmetii sfaramati si dulceata cu prune. Amesteca bine toate ingredientele.
  4. Intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de circa 1 mm. Asaza pe jumatate din ea gramajoare din compozitia de mere. Acopera cu cealalta jumatate si lipeste foile intre ele, cu ajutorul degetelor, in spatiile dintre gramajoare, apoi taie-le cu un cutit ascutit.
  5. Asaza pungutele intr-o tava imbracata cu hartie de copt si coace-le 30 de minuute in cuptorul incins.
  6. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si presara-le cu zahar pudra inainte de a servi.

Recomandari

Patiserie