Portofele umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Portofelele umplute sunt foarte buna, si mai ales ca putem prepara tot felul de umpluturi pentru a varia gustul si aroma.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 125 gr margarina
    • 120 gr iaurt natural
    • 30 gr zahar pudra
    • 250 gr pasta de curmale
    • 1 lingura seminte de susan
    • 2 linguri apa de portocal

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu margarina si zahrul si apoi se adauga iaurtul. Dupa ce se amesteca se lasa aluatul sa se odihneasca 1 ora.
  2. Se intinde aluatul intr-o foaie fina, de maxim 1 cm grosime, si din ea se decupeaza cercuri mai mici sau mai mari. Pasta de curmale se amesteca bine cu susanul si cu apa de flori de portocal.
  3. Pe jumatatea fiecarui cerc decupat se pune cate o lingura de umplutura, se pliaza si se preseaza cu dintii unei furculite. Dupa umplere, se asaza toate portofelele intr-o tava si se coc 20 de minute.

Recomandari

Patiserie