Pateuri cu branza in amestec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateurile cu branza in amestec este reteta de succes pentru o gustare satioasa, delicioasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr margarina
    • 200 gr branza de vaci
    • 500 gr faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr branza dulce sau urda
    • 1 galbenus
    • 200 gr branza sarata
    • chimen
    • coaja de lamaie
    • 1 ou

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Lasi margarina la temperatura camerei cateva ore (sau o pui in vas emailat si pe acesta il tii in apa calda pana cand margarina se inmoaie), apoi o freci pana cand devine spuma folosind o lingura de lemn. Amesteci cu branza dulce trecuta pe razatoare, omogenizezi, sarezi putin si
    adaugi faina in ploaie.
  2. Framanti un aluat taricel, pe care-l lovesti de 20 de ori de planseta de lemn pe care lucrezi, apoi il lasi sa se odihneasca 10 minute si  asezi aluatul in congelator pentru 1 ora.
  3. Intinzi apoi aluatul in foaie groasa, impaturesti, treci cu sucitorul peste aluat si intinzi o foaie mai subtire. Impaturesti si iar intinzi foaie si il lasi sa stea putin.
  4. Pregatesti umplutura: amesteci urda sau branza dulce cu branza sarata, adaugi chimen, coaja de lamaie si un galbenus sau un ou intreg (daca amestecul e prea consistent). Intinzi patru foi de aluat, le umpli, le rulezi, le pui in tava si le tai bucati de 3-4 cm.
  5. Ungi cu ou pateurile si le coci la foc potrivit pana cand devin aurii. Servesti pateurile calde sau reci, cu vin alb.

Recomandari

Patiserie