Pasca cu ciocolata- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu ciocolata este un preparat care nu poate lipsi de pe masa de Paste!

Ingrediente

    • 500 gr aluat de cozonac
    • 4 oua
    • 175 ml lapte dulce
    • 4 linguri cu unt
    • 2 linguri cu cacao
    • 150 gr de zahar tos
    • 100 gr de ciocolata
    • 2 linguri cu faina

Instructiuni de preparare

  1. Se folosesc forme mai mici , ciocolata fiind mai putin vascoasa si se leaga mai greu.
  2. Se freaca ouale intregi (se opreste 1 galbenus pentru uns aluatul deasupra) cu zaharul tos 15 minute.Peste crema obtinuta se pune faina cernuta si se omogenizeaza, apoi se adauga laptele cald si cacao cernuta proaspat. Se lucreaza la foc mic, pentru ca amestecul trebuie sa se in-groase. Se amesteca folosind o lingura de lemn deoarece amestecul fiind gros, se prinde imediat de peretii vasului.
  3. Crema se parfumeaza cu rom sau cu vanilie si se amesteca incet cu ciocolata topita in alt vas, omogenizand amestecul pe foc. Se ia cratita de pe foc cand crema este groasa, se raceste 5 minute, se adauga untul amestecand incet ca sa se topeasca bine si se lasa sa se raceasca de tot.
  4. Se imparte in doua parti egale si se trece la pregatirea produsului: se unge cratita cu unt, se inconjoara cu aluat de cozonac impletit din fasii, se toarna jumatate din umplutura la mijlocul cratitei si se unge aluatul cu galbenus.
  5. Se introduce tava in cuptor, aluatul fiind mai putin decat la cozonac va creste repede. Se lasa focul mic 15 minute, apoi se coace la foc potrivit inca jumatate de ora.
  6.  Pasca este coapta cand aluatul a devenit rumen si stralucitor. Se scoate si se coace restul de aluat.
  7. Cantitatile indicate sunt pentru doua pasti, care se coc in forme rotunde.

Recomandari

Patiserie