Pasca cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu ciocolata ca sora mai mica pentru pasca cu branza, este un alt deliciu al meselor de Paste. Pasca cu ciocolata s-a nascut din dorinta de diversificare si de imbogatire a masei de Paste.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 2 galbenusuri
    • 2 linguri zahar pudra
    • 100 gr margarina
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita zeama de lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 700 gr branza proaspata de vaci bine scursa
    • 250 gr smantana
    • 5 linguri zahar pudra
    • 5 oua
    • 1 lingura amidon alimentar
    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 2 linguri gris

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului mixezi margarina cu zaharul pudra si galbenusurile pana cand amestecul capata o textura cremoasa. Adaugi faina si praful de copt stins in zeama de lamaie, si framanti bine,pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi 20de  minute sa se odihneasca.
  2. Intre timp pregatesti umplutura, amestecand branza proaspata de vaci cu zaharul pudra, ouale adaugate  treptat si smantana. La sfarsit adaugi, putin cate putin amidonul pana cand compozitia devine suficient de groasa,
  3. Intinzi aluatul, si-l asezi intr-o forma rotunde de pasca(sau o forma de tort), imbracand si marginile cu aluat. Presari grisul,apoi torni umplutura. Deasupra razi ciocolata de menaj si introduci tava in cuptorul bine incins. La inceput dai focul mare pentru aproximativ 10 minute, apoi il dai mai mic,pana cand pasca capata o culoare rumenie. Faci proba cu scobitoarea.
  4. Pasca se scoate din forma abia cand este racita complet.

Recomandari

Patiserie