Papanasi brasoveni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Papanasii brasoveni sunt deliciosi, aromati si foarte gustosi cu dulceata de fructe de padure.

Ingrediente

    • 250 gr branza de vaci
    • 200 gr faina
    • 2 oua
    • 1 plic de copt
    • razatura de lamaie
    • sare
    • 200 ml ulei
    • dulceata de fructe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 45 minute

  1. Cerneti faina si amestecati cu praful de copt.
  2. Desfaceti branza intr-un vas smaltuit, puneti deasupra faina, faceti un gol in mijlocul vasului si puneti ouale, razatura de lamaie si sare, apoi framantati cu mana aluatul. Obtineti un aluat destul de dens din care faceti suluri lungi si groase cat degetul. Modelati din aceste suluri cercuri (covrigei) cu diametrul de 3-4 cm pe care le rumeniti in ulei fierbinte.
  3. Turnati uleiul intr-un tuci cu gura larga si fundul drept, incalziti pe foc potrivit si rumeniti papanasii. Scoateti pe servetele, apoi treceti pe farfurii curate.
  4. Serviti papanasii umpland golul cu dulceata de fructe. Papanasii sunt buni cand sunt calzi.
  5. In Bucovina papanasii se servesc acoperiti cu smantana proaspata, turnata deasupra.

Recomandari

Patiserie