Palmieri cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Palmierii cu ciuperci sunt deliciosi si foarte gustosi, mai ales daca sunt serviti reci, a doua zi. Compozitia de umplutura poate avea si alte ingrediente in functie de preferinta fiecaruia.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 250 gr branza de vaci
    • 250 gr unt moale
    • cimbru
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 cutii de ciuperci
    • 2 cepe
    • 100 gr cascaval
    • lapte
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • cimbru
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, amesteca branza cu untul, putin cimbru, sare, apoi incorporeaza treptat faina cernuta. Framanta 10 minute, pana ce aluatul devine omogen, inveleste-l in folie si lasa-l  la rece de seara pana dimineata.
  2. Pentru umplutura, caleste in putin ulei ceapa tocata marunt. Adauga ciupercile maruntite, adauga sare, piper, acopera cu capac si lasa sa fiarba la foc mic.
  3. Cand ciupercile s-au inmuiat, da tigaia deoparte si adauga verdeata tocate foarte marunt. Lasa acoperit ca sa amesteca aromele.
  4. Intinde aluatul intr-o foaie subtire, presara cascavalul ras pe toata suprafata, apoi intinde compozitia de  ciuperci cu verdeata.
  5. Ruleaza foaia dinspre margini spre mijloc. Cu o ata, taie felii de grosimea unui deget si asaza palmierii formati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-i cu lapte si coace-i la foc potrivit 10-15 minute sau pana se rumenesc frumos.

Recomandari

Patiserie