Minciunele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minciunelele sunt acele gogosi aromate dar goale inauntru pe care cu totii le-am servit in copilarie.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 1 cub de drojdie
    • vanilie
    • 200 ml apa calda sau apa minerala la temperatura camerei
    • 2 linguri cu ulei
    • 2 linguri cu zahar
    • sare
    • 200 ml ulei pentru prajit
    • 3 linguri cu zahar pentru decor

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Pregatiti drojdia: acoperiti cubul de drojdie cu 2 linguri cu zahar si 1/2 lingurita de sare. Amestecati cu furculita inox sau cu lingura de lemn pana obtineti un lichid dens.
  2. Cerneti faina, puneti intr-un gol format cu lingura drojdia lichefiata, 2 pachete de zahar vanilinat, 2 linguri cu ulei. Framantati faina astfel pregatita cu apa calda sau sifon. Obtineti un aluat ferm, care se desprinde de mana si lasati-l la dospit 20 min.
  3. Impartiti aluatul in 10 bile egale. Ungeti cu ulei planseul de lucru, intindeti aluatul cu sucitorul ca sa obtineti forme rotunde. Prajiti turtele in ulei fierbinte.
  4. Scoateti pe servetele de hartie, apoi presarati pe fiecare turta zahar tos si asezati-le unele peste altele. Acoperiti pentru 10 minute.
  5. Serviti minciunelele calde sau reci langa ceai sau cafea.

Recomandari

Patiserie