Mere in foitaj-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele in foitaj sunt foarte gustoase, iar daca le stropiti si cu putin sos de vanilie in momentul servirii, aroma devine mult mai intensa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 250 gr unt
    • 100 ml apa
    • 1 lingurita otet
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 6 mere mici
    • 3 lingurite zahar
    • vanilie
    • scortisoara

Instructiuni de preparare

  1. Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin zahar vanilat si putina scortisoara.
  2. Se face aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie patrate destul de mari, astfel incat sa poata inveli merele.
  3. Se infasoara merele in aluat, adunand colturile aluatului. Se coc in tava, la foc iute, timp de 20 de minute. Cand s-au rumenit, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Patiserie