Melc cu branza dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca va e pofta de “ceva bun”, care sa mearga langa o bere rece si un film interesant, dar nu aveti chef sa pierdeti prea mult timp prin bucatarie,va sugerez o reteta foarte buna si rapida: melci cu branza dulce.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 lingura unt
    • 250 gr faina
    • sare
    • 1/2 lingurita otet sau zeama de lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 50 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 2 linguri miere de albine
    • 150 gr unt
    • 1 lingura zahar pudra vanilinat

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat,topesti o lingura de unt apoi il lasi sa se raceasca. Intr-un castron pui faina si putina sare,apoi adaugi otetul(sau zeama de lamaie), untul topit si racit,si 50 ml apa.amesteci totul si framanti aluatul pana devine elastic. Acoperi castronul cu un prosop si lasi sa se odihneasca 30 de minute la temperatura camerei.
  2. Pentru umplutura, amesteci branza de vaci cu zaharul pudra, ouale si 50 gr de unt topit.
  3. Imparti aluatul in doua, fiecare parte o intinzi in foaie subtire, in forma de dreptunghi. Topesti untul ramas apoi ungi cu el fiecare foaie.Imparti umplutura pe fiecare foaie, indoi in jumate, si apesi marginile. Rulezi fiecare bucata si asezi intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina, in foma circulara de cochilie. Deasupra ungi  cu unt topit.
  4. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la foc potrivit. Dupa coacere, lasi sa se raceasca si o presari cu  zahar pudra vanilinat.

Recomandari

Patiserie